TERAZ CAŁKOWICIE DARMOWA DOSTAWA
Wpisz w koszyku kod: DD17

* nie dotyczy płatności za pobraniem

Najlepsze kawy ziarniste do ekspresu [ kwiecień 2019]

10.05.2019

Pierwsze miejsce w kwietniowym podsumowaniu zajmuje kawa La Brasiliana Marfisa. La Brasiliana Marfisa to połączenie dwunastu odmian ziaren z gatunku arabica (100%). Mimo, że składa się wyłącznie z ziaren arabici, jest pozbawiona nadmiernej kwasowości. Charakterystyczną cechą Marfisy jest to, że jej smak jest niezwykle delikatny, a jednocześnie można w niej wyczuć mocny czekoladowy posmak. Jest więc kawą wartą spróbowania dla Smakoszy espresso, ale także kaw mlecznych. Tworzy ona bowiem doskonałą kompozycję także w połączeniu z mlekiem.

Drugie miejsce należało w kwietniu do kawy Lavazza Pienaroma. Pienaroma po niewielkiej przerwie znowu pojawiła się w czołówce rankingu najczęściej kupowanych przez Was kaw. Jest to najwyższej jakości kawa - idealnie dobrana mieszanka najlepszych ziaren gatunku arabica (100%). Jej ziarna są w naturalny sposób zbierane i suszone, a następnie palone. Napar przygotowany z ziaren Lavazza Pienaroma to niezwykle aromatyczna i lekko słodka w smaku kawa, w której wyczuć można nutkę kwiatów jaśminu oraz wyraźny czekoladowy posmak. Wysoka jakość kawy sprawia, że jest ona podawana w wielu prestiżowych restauracjach i kawiarniach we Włoszech.

Na trzecim miejscu naszej listy znalazła się kawa Riposso Bianco. Riposso Bianco tworzą ziarna gatunku arabica (100%), pochodzące z upraw Ameryki Południowej i Środkowej. Smak kawy jest wywarzony. Średnie palenie ziaren sprawia, że ich goryczka jest mało wyczuwalna. Pijąc napar przyrządzony z ziaren Riposso Bianco wyczuć można delikatny smak karmelowo- orzechowy z delikatnym owocowym posmakiem. Kawa Riposso Bianco jest doskonałym pomysłem na prezent, ponieważ posiada oryginalne, eleganckie opakowanie.