TERAZ CAŁKOWICIE DARMOWA DOSTAWA
Wpisz w koszyku kod: DD17

* nie dotyczy płatności za pobraniem

Najlepsze kawy ziarniste do ekspresu [ lipiec 2019]

05.08.2019

Miejsce I

W lipcu niespodzianką był dla nas fakt, że na pierwszym miejscu rankingu znalazła się kawa Riposso Crema Blend 

KLIKNIJ TUTAJ ABY DOWIEDZIEĆ SIĘ WIĘCEJ NA TEMAT TEJ KAWY >>

Pierwszy raz Crema Blend pojawiła się w czołowej trójce najczęściej kupowanych kaw. Riposso Crema Blend jest mieszanką ziaren arabici (70%) pochodzących z Ameryki Południowej oraz ziaren robusty (30%) pochodzących z Wietnamu.
Kawa przyrządzona z ziaren Riposso Crema Blend jest bogata w kofeinę, pijąc kawę poczuć można lekko czekoladowy smak i aromat. Ziarna są średnio wypalane,  dzięki czemu efektem jest kawa o doskonale zbalansowanym smaku – pozbawiona kwasowości i jednocześnie pozbawiona goryczy.

Miejsce II

Drugie miejsce w lipcu należało również do kawy marki Riposso – tym razem Riposso Bianco.

KLIKNIJ TUTAJ ABY DOWIEDZIEĆ SIĘ WIĘCEJ NA TEMAT TEJ KAWY >>

Jest to mieszanka wyłącznie ziaren gatunku arabica. Riposso Bianco to wyjątkowa kompozycja pięciu rodzajów ziaren arabici.  Mieszanka stworzona jest z ziaren najwyższej jakości, które pochodzą z plantacji leżących w Ameryce Południowej oraz Środkowej.  W kawie zaparzonej  z ziaren Riposso Bianco wyczuć można delikatny smak karmelu połączony z orzechem, a po wypiciu filiżanki spodziewać się można delikatnego owocowego posmaku. Ziarna kawy Riposso Bianco są średnio palone, co sprawia że naturalna kwasowość ziaren jest doskonale wywarzona, natomiast goryczka w zaparzonej kawie będzie mało wyczuwalna.

 

Miejsce III

Trzecie miejsce w lipcowym rankingu najczęściej kupowanych kaw należało do kawy Lavazza Qualita Oro.

KLIKNIJ TUTAJ ABY DOWIEDZIEĆ SIĘ WIĘCEJ NA TEMAT TEJ KAWY >>

Kawa Qualita Oro to najbardziej znana kawa włoskiego producenta Lavazza. Kawa stworzona jest z mieszanki ziaren wyłącznie z gatunku arabica. Po zaparzeniu kawy można spodziewać się głębokiego aromatu. Średnie palenie ziaren powoduje, że w naparze nie jest wyczuwalna ich naturalna kwasowości, smak jest doskonale wywarzony. Kawa jest nieco słodkawa i zarazem niezbyt mocna.   Doskonale sprawdza się jako aromatyczne espresso, stanowi również doskonałą bazę pod kawy mleczne.