TERAZ CAŁKOWICIE DARMOWA DOSTAWA
Wpisz w koszyku kod: DD17

* nie dotyczy płatności za pobraniem

Najlepsze kawy ziarniste do ekspresu [ marzec 2019]

18.04.2019

Na pierwszym miejscu znalazła się kawa Pellini TOP. W minionym miesiącu ta właśnie kawa cieszyła się ogromną popularnością, znacząco przy tym wyprzedzając drugie i trzecie miejsce naszego rankingu.  Włoska kawa Pellini TOP to mieszanka ośmiu rodzajów ziaren z gatunku arabici (100 %). Pellini TOP jest tworzona z dbałością o wszelkie detale, na każdym etapie produkcji. Ziarna są mocno wypalane przez co kawa ma wyrazisty i nieco czekoladowy posmak, a jej aromat jest intensywny, dzięki czemu Kawosze kochający intensywne i mocne smaki z pewnością poczują, że to kawa właśnie dla nich.

Drugie miejsce w rankingu najczęściej kupowanych kaw zajęła kawa Riposso Bianco, która wypalana jest w polskiej palarni. Riposso Bianco tworzą ziarna gatunku arabica (100%), pochodzące z upraw Ameryki Południowej i Środkowej. Smak kawy jest wywarzony - średnie palenie sprawia, że nie jest wyczuwalna nadmierna kwasowość ziaren, a z drugiej strony – nie wyczuwa się w smaku naparu goryczy.  Pijąc kawę przygotowaną z ziaren Riposso Bianco poczuć można delikatny  karmelowo- orzechowy smak z nutką owocowego posmaku.

Ostatnie, trzecie, miejsce na  podium należało w marcu do włoskiej kawy Lavazza Qualita Oro. Ta kawa jest wśród naszych Klientów bez wątpienia najbardziej rozpoznawalną kawą tego producenta.  Lavazza Qualita Oro to 100 % ziaren arabici. Po zaparzeniu kawy można spodziwać się głębokiego aromatu. Średnie palenie ziaren powoduje, że nie jest ona zbyt mocna. Doskonale sprawdza się jako mocne espresso, ale także jako baza pod kawy mleczne – dla zwolenników nieco lżejszych kaw.