TERAZ CAŁKOWICIE DARMOWA DOSTAWA
Wpisz w koszyku kod: DD17

* nie dotyczy płatności za pobraniem

Najlepsze kawy ziarniste do ekspresu [wrzesień 2018]

10.10.2018

Wrzesień kilka dni temu dobiegł końca. W związku z tym mamy dla Was comiesięczne podsumowanie najczęściej kupowanych kaw.

We wrześniu, kawą która zdominowała ranking, była Lavazza Qualita Rossa. Rossa to jedna z najbardziej znanych kaw włoskiego producenta Luigi Lavazza. Ma ona bardzo wielu wielbicieli pośród naszych Klintów. We wrześniu właśnie po nią sięgnęło najwięcej z nich. to Tę kawę tworzy mieszanka ziaren arabici (40%) i robusty (60%). Przewaga ziaren robusty sprawia, że napar z ziaren Lavazza Rossa jest obfity w kofeinę, a co za tym idzie, jest niezwykle mocny i aromatyczny. Na powierzchni kawy znaleźć można trwałą i gęstą kremową piankę. Lavazza Qualita Rossa jest doskonałą propozycją dla kawoszy lubiących mocny i intensywny smak i aromat kawy.

Na drugim miejscu wrześniowego rankingu najczęściej kupowanych kaw jest Lavazza Pienaroma. Lavazza Pienaroma to najwyższej jakości kawa - idealnie dobrana mieszanka najlepszych ziaren gatunku arabica (100 %). Lavazza Pienaroma to wysokiej jakości kawa, której ziarna są w naturalny sposób zbierane i suszone, a następnie palone. Napar przygotowany z ziaren Lavazza Pienaroma to niezwykle aromatyczna i lekko słodka w smaku kawa, w której wyczuć można nutkę kwiatów jaśminu oraz wyraźny czekoladowy posmak. Wysoka jakość tejże kawy sprawia, że jest ona podawana w wielu prestiżowych restauracjach i kawiarniach we Włoszech.

Trzecie miejsce we wrześniu należy do kawy Riposso Bianco. Od trzech miesięcy ten produkt znajduje się w czołówce najczęściej kupowanych kaw w naszym sklepie. Jest nowością, która szybko zyskała zaufanie naszych Klientów. Riposso Bianco to doskonale skomponowana mieszanka pięciu rodzajów ziaren gatunku arabica
(100 %). Ziarna arabici pochodzą z upraw leżących w Ameryce Południowej oraz Środkowej. Dużym walorem kawy Riposso Bianco jest delikatnie wyczuwalny smak karmelu połączony z orzechem. W mieszance Riposso Bianco ziarna są średnio palone, co sprawia że ich naturalna kwasowość jest doskonale wywarzona, a goryczka mało wyczuwalna.